Områden

Playa Flamenca har två fina ständer med tillhörande strandpromenad.​​La ZeniaLigger mellan Playa Flamenca och Cabo Roig och här finns en av Orihuelas mest besökta stränder.  Omringat av fina villor och vackra promenadstråk. Här i La Zenia öppnades i sep-12 ett av spaniens största shoppingcentrum: Zenia Boulevard. Det finns inget man saknar på dessa 160,000 kvadratmeter. ​ 


Punta Prima Söder om Torreviejas utkant ligger urbanisationen Punta Prima, som har ett rikt utbud av bra resturanger, barer och kultur. En liten fin strand med tillhörande hotell samt också många butiker så som jysk.Här finns också cykelväg in till Torrevieja och bra busskommunikationer.  Playa FlamencaLigger i den södra delen av Costa Blanca, precis söder om Torrevieja. Denna urbanisation sträcker sig från havet till några kilometer upp i landet. Här finns många fina bostadsområden, parker. Skandinaviska skolan ligger här.Utbudet av nöjen är stort och under sommarmånaderna är promenadstråken fulla av unga och gamla som njuter av sommaren på någon av många uteserveringarna.


Villamartin / Los Dolses ligger alldeles efter La Zenia och mellan Playa Flamenca och Campoamor. Det är ett område där du har nära till allt: strand, golf, barer, restauranger och butiker. I Villamartin ligger många fina och gröna bostadsområden endast tio minuter från kusten. Tidigare var det ett utpräglat område för pensionärer, men på senare år har Villamartin även lockat till sig barnfamiljer då området är perfekt för familjelivet. Många av invånarna, som mest består av utlänningar, är bosatta året om.


Cabo Roig Ligger ca 6 mil söder om Alicante och karaktäriseras av breda gator, avdelade av palmer och underbara trädgårdar man behöver inte gå långt för att hitta bra resturanger, barer och trevliga tapas ställen. Strandpromenaden som följer kustlinjen har flera av Costa Blancas finaste stränder. Vid marinan finns det underbara restauranger väl värda att pröva.


La Mata Torrelamata, Torre La Mata eller enbart La Mata, är en ort belägen ca 5 km nordost om Torrevieja. Stranden ligger ett stycke norr om centrum i stadsdelen Torrelamata. Här finns en stor strandpromenad, delvis på brädgångar, med många barer, restauranger och strandkiosker. Innanför och delvis under brädgångarna ligger sanddyner och en pinjepark sträcker sig upp för sluttningen mot en kvarn – parken kallas Parque del Molino del agua som är en vacker park på mer än 17000 hektar . TorreviejaTorrevieja ligger ca 50 km söder om Alicante och staden var ursprungligen en liten fiskeby som har vuxit till drygt 100.000 invånare.På sommaren ökar antalet dramatiskt då många spanjorer har sina sommarställen här.Även många svenskar har bosatt sig dem senaste åren, då klimatet här är väldigt gynnsamt för personer med hud och lugn problem samt reumatism.Tack vare att staden är belägen mellan två saltsjöar skapas här ett unikt mikroklimat som anses vara ett av världens bästa, enligt WHO.Torrevieja har långa och mycket populära badstränder som La Mata standen i norr till Playa del Cura i söder.Det är en livfull och kosmopolitisk stad med vackra torg, underbara promenadstråk och charmiga shoppinggator med bra restaurangutbud.